Nieuws

8 maart 2015

Lezing Berber van den Berg bij Sportfysiotherapie Eijzenga

Woensdagavond 11 februari was sportpsycholoog Berber van den Berg gastspreker in de sportfysiotherapiepraktijk van Jelle Eijzenga te Berltsum. Meer dan 60 personen, sporters, trainers en coaches, waren gekomen om deze lezing bij te wonen. Berber van den Berg heeft zelf een topsportcarrière als turnster gehad, ze heeft meegedaan aan wereldkampioenschappen, en zij weet als geen ander wat de mentale aspecten zijn die nodig zijn om topsport te bedrijven. Omdat ze zelf ook het nodige blessureleed heeft gehad, kan ze haar heel goed inleven in het mentale aspect van een revalidatieproces. Iemand kan fysiek weer fit zijn, maar dit betekent nog niet dat je dat dan ook in mentaal opzicht bent.

Op een hele interactieve manier nam Berber ons mee in een stuk mentale training bij (top)sport. Het stellen van realistische doelen, waardoor er een goede focus in de training komt. Wanneer het doel te breed is, of wanneer je te veel doelen in een keer wilt realiseren, dan gaat dat ten koste van de concentratie, waardoor je sneller wordt afgeleid in de training of wedstrijd. Met hele simpele, praktische voorbeelden liet Berber ons als publiek dat ervaren.

Het was voor iedereen een zeer leerzame avond.