Nieuws

19 augustus 2015

Triatlon Frysman 2015

Frysman 2015

Op 5 juli werd de 1e hele triatlon, de Frysman, gehouden in het plaatsje Warns bij het monument voor Grutte Pier, ''de Rea Kliff''. De naam Frysman is een knipoog naar de wereldberoemde Ronman op Hawaii. Finishers van de 226 km lange triatlon mogen zich na afloop een echte Frysman noemen. Meer info op www.Frysman.nl

Het was een bijzonderde dag, deze zondag de 5e juli. Zaterdag, een dag eerder, was de planning. Hitte en onweer in de voorspelling, deed de organisatie besluiten de triatlon een dag te verplaatsen.

De zondag begon prachtig. Een opkomend zonnetje, geen wind, uitstekende start voor 3,8 km zwemmen en het fietsen. Genieten voor de atleten en sporters.

Tegen drieën nam de wind toe en rond vier uur pakten de wolken zich samen. De temperatuur daalde naar 13 graden en de regen geselde de atleten gedurende een half uur. Een klein deel van de ateleten was toen net binnen maar de meesten kregen de volle laag tijdens het laatste stuk fietsen of tijdens de 42 km hardlopen.

Als sportfysiotherapeut en amateur triatleet op de korte afstanden heb ik deze dag genoten van de lange afstand bikkels. Hitte, kou, storm, regen en afsluiten met een heerlijk zonnetje. En dat op één dag! Ook deze dag was er weer sportfysiotherapeutische begeleiding.

Hessel Turkstra, sportfysiotherapeut in Oentsjerk